Hygiena výživy

12.06.2019

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v květnu 2019

Hygienická stanice hlavního města Prahy zveřejňuje souhrnnou informaci o kontrolách provedených na úseku hygieny výživy v měsíci květnu 2019. Více ve zprávě. MUDr. Zdeňka Shumová, ředitelka HV a PBU

Celý článek

31.05.2019

Pražští hygienici zkontrolovali úroveň poskytování stravovacích služeb na hudebním festivalu Mezi ploty

Hygienická stanice hlavního města Prahy o uplynulém víkendu zkontrolovala kvalitu poskytovaných stravovacích služeb na veřejnosti oblíbeném kulturním festivalu Mezi ploty, který již tradičně proběhl v Psychiatrické nemocnici Bohnice.

Celý článek

30.05.2019

Upozornění na nebezpečný výrobek: krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak); datum zmrazení: 22.10.2018

HSHMP informuje o prokázané přítomnosti bakterií rodu Salmonella ve výrobku krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak); datum zmrazení: 22.10.2018; minimální trvanlivost: 22. 10. 2019; šarže č.: R13595.

Celý článek

24.05.2019

Onemocnění z jídla a potravin komentovala na obrazovkách České televize pražská hygienička MUDr. Zdeňka Jágrová

Hygienická stanice hlavního města Prahy doporučuje veřejnosti ke zhlédnutí rozhovor MUDr. Zdeňky Jágrové, pověřené zastupováním ředitele HSHMP, z pořadu ČT Sama doma věnovaný aktuálnímu tématu přenosů nákaz z potravin na člověka.

Celý článek

23.05.2019

Pražští hygienici k rizikům drůbežího masa se salmonelou pro zdraví lidí na obrazovkách TV Prima

Hygienická stanice hlavního města Prahy se prostřednictvím MUDr. Pavly Svrčinové, ředitelky Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví, vyjádřila v TV Prima k problematice rizik drůbežího masa se salmonelou pro lidské zdraví.

Celý článek

15.05.2019

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v dubnu 2019

Hygienická stanice hlavního města Prahy zveřejňuje souhrnnou informaci o kontrolách provedených na úseku hygieny výživy v měsíci dubnu 2019. Více ve zprávě. MUDr. Zdeňka Shumová, ředitelka HV a PBU

Celý článek

24.04.2019

Provozovny nabízející cizokrajnou kuchyni dostaly od pražské hygieny pokuty za více než čtvrt milionu korun

Hygienická stanice hlavního města Prahy v roce 2018 v metropoli zkontrolovala 144 provozoven nabízejících tzv. cizokrajnou kuchyň. Za zjištěná pochybení udělila pokuty za 269 tisíc korun. Více ve zprávě.

Celý článek

18.04.2019

Pražští hygienici zkontrolovali úroveň poskytování stravovacích služeb na Matějské pouti

Hygienická stanice hlavního města Prahy na přelomu března a dubna letošního roku zkontrolovala úroveň poskytování stravovacích služeb u celkem osmi stánků na veřejností oblíbené Matějské pouti. Více ve zprávě.

Celý článek

17.04.2019

Upozornění na nebezpečný výrobek: kuřecí steak VAC 211030 bez kůže a kosti dodávaný pod značkou drůbež Dýšina; prodejce: Bidfood Czech Republic; číslo šarže: 1909220324; země původu: Polsko; datum minimální trvanlivosti: 25. 8. 2020

HSHMP informuje o prokázané přítomnosti bakterií rodu Salmonella ve výrobku kuřecí steak VAC 211030 bez kůže a kosti dodávaný pod značkou drůbež Dýšina; prodejce: Bidfood Czech Republic; číslo šarže: 1909220324; země původu: Polsko.

Celý článek

12.04.2019

Upozornění na nebezpečný výrobek: kuřecí steak VAC 211030 bez kůže a kosti dodávaný pod značkou drůbež Dýšina; číslo šarže: 1909120324; země původu: Polsko; datum minimální trvanlivosti: 24.8.2020

HSHMP informuje o prokázané přítomnosti bakterií rodu Salmonella ve výrobku-kuřecí steak VAC 211030 bez kůže a kosti dodávaného pod značkou drůbež Dýšina; číslo šarže: 1909120324; země původu: Polsko; datum minimální trvanlivosti: 24.8.2020.

Celý článek


1 2 3 4 5 6