Informace

21.07.2017

Sklenice, do kterých dáváte sušené houby, předehřejte v troubě

Houby rostou a lidé nosí z lesů plné košíky. Hygienická stanice hlavního města Prahy přináší pravidla jak houby skladovat, sušit a zamrazovat, abychom z nich měli co největší užitek a vyhnuli se zdravotním komplikacím. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

07.07.2017

Kopečkovou nebo točenou? To je jedno, záleží na místě prodeje

Prázdniny jsou v plném proudu a chuť na zmrzlinu je velká. Hygienická stanice hlavního města Prahy proto zveřejňuje doporučení, podle kterých poznáte, zda si máte u stánku zmraženou pochoutku dát, nebo zda jít o pár metrů dál. Mgr. Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

19.06.2017

Pochvala od pražských hygieniků: Letošní Apetit piknik se povedl!

Zaměstnanci Hygienické stanice hlavního města Prahy kontrolovali poslední Apetit piknik, který se konal o víkendu v Grébovce. Výsledek? Letos ho pořadatelé zvládli dobře a nedošlo k žádnému vážnému pochybení. MUDr. Shumová, vedoucí oddělení hygieny výživy

Celý článek

02.06.2017

Tři noví znalci hub pochází z Prahy

Zkoušky ze znalosti hub se uskutečnily na Hygienické stanici hlavního města Prahy. Osvědčení si nakonec odnesli tři z pěti zájemců. Ti uspokojivě odpověděli na otázky zkušební komise. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

26.05.2017

Festival pod širým nebem? „Věnujte pozornost skladování potravin,“ radí hygienici

Hygienická stanice hlavního města Prahy uspořádala bezplatnou přednášku na téma Hygienická pravidla jednorázových akcí. Pořadatelé food festivalů a provozovatelé stánků se dozvěděli na co si dát největší pozor. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

07.04.2017

Informace pro žadatele zkoušek ze znalosti hub pro rok 2017

Hygienická stanice hlavního města Prahy zveřejňuje termíny zkoušek ze znalosti hub pro letošní rok. Podrobnosti najdete v textu. MUDr. Hana Kunstovná, ředitelka odboru hygieny výživy a PBU

Celý článek

31.03.2017

Jaké jsou zásady správné výrobní praxe?

Se zájmem se setkala přednáška na téma HACCP – systém kritických bodů, kterou bezplatně pořádala pro veřejnost HSHMP. Bližší informace v textu. RNDr. Jan Jarolímek, MBA, ředitel

Celý článek

30.03.2017

Hygienici upozorňují: skleničky z tvrzeného skla mohou náhle prasknout

Skleničky z tvrzeného skla mohou bez varování prasknout. Hygienická stanice hlavního města Prahy a společnost IKEA proto upozorňují na toto nebezpečí. Bližší informace v textu. RNDr. Jan Jarolímek, MBA, ředitel

Celý článek

07.03.2017

Jsou hračky bezpečné?

Hygienická stanice hlavního města Prahy si vás dovoluje pozvat na zajímavou přednášku na téma: „Jsou hračky, s kterými si naše děti hrají, bezpečné?“. Bližší informace v pozvánce. Sekretariát ředitele

Celý článek

06.01.2017

Výsledky kontrol zmrzlin a ledových tříští v zařízeních poskytujících stravovací služby

Hygienická stanice hlavního města Prahy informuje o výsledcích úkolu hlavního hygienika ČR zaměřeného na kontrolu zmrzlin a ledových tříští ve stravovacích službách k ověření jejich bezpečnosti. MUDr. Kunstovná, ředitelka odboru HV a PB

Celý článek


1 2