Informace

14.09.2017

Jak správně balit dětem svačiny?

Do čeho zabalit dětem svačinu, aby vydržela co nejdéle čerstvá? Jako nejlepší se z pohledu pražských hygieniků ukazuje plastová krabička s víčkem. Naopak jako nevhodný se pro tyto účely ukázal alobal. RNDr. Jan Jarolímek, Ph.D., MBA

Celý článek

01.09.2017

Hygienické minimum - bezplatná přednáška

Hygienická stanice hlavního města Prahy zve zájemce na bezplatnou přednášku na téma Hygienické minimum a to dne 5. 10. 2017. Bližší informace v textu. RNDr. Jan Jarolímek, Ph.D., MBA, ředitel

Celý článek

29.08.2017

Protikuřácký zákon v praxi očima pražských hygieniků: funguje dobře, stížností výrazně ubylo

Dnes končí 90-ti denní lhůta, v níž měli majitelé restaurací, barů a obchodníci přizpůsobit podnikání tzv. protikuřáckému zákonu, tj. zákonu č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. RNDr. Jan Jarolímek, Ph.D., MBA, ředitel

Celý článek

28.08.2017

Pražští hygienici: Festival na Náplavce neměl (skoro) chybu

Pražští hygienici se o víkendu vypravili na oblíbenou Náplavku, aby na její smíchovské straně zkontrolovali zdejší food festival „Street food Voll II“. A jak to dopadlo? Více se dozvíte v textu. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

18.08.2017

Pražští hygienici kontrolovali rychlá občerstvení na koupalištích

I letos vyrazili pražští hygienici na kontroly občerstvení a restaurací provozovaných sezónně u koupališť a vodních ploch určených k rekreaci. Zkontrolovali 28 míst. RNDr. Jan Jarolímek, Ph.D., MBA, ředitel

Celý článek

15.08.2017

Hygienici oznamují dobrou zprávu: kontrolované čerstvé ovocné a zeleninové nápoje jsou bezpečné

Pražští hygienici kontrolovali bezpečnost čerstvých ovocných a zeleninových šťáv připravovaných na území hlavního města Prahy. Celkem odebrali 80 vzorků. Výsledky a více informací v textu. RNDr. Jan Jarolímek, Ph.D., MBA, ředitel

Celý článek

10.08.2017

Konzumace vajec z hlediska rizika vzniku alimentárních onemocnění

Hygienická stanice vzhledem k aktuálnímu letnímu období a vysokým teplotám upozorňuje na rizika onemocnění z potravin, kdy mezi „rizikové“ potraviny patří i vejce a pokrmy z nich. Více informací v textu. MUDr. Kunstovná, ředitelka odboru hygieny výživy

Celý článek

02.08.2017

K létu patří melouny, na co si dát pozor?

Mezi nejoblíbenější letní ovoce patří rozhodně melouny. Hygienická stanice hlavního města Prahy přináší tipy, jak bezpečně zacházet s tímto ovocem, aby se vám vyhnuly zdravotní problémy. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

25.07.2017

Hygienici kontrolují „nekouření“, zatím je to bez pokut

Hygienická stanice hlavního města Prahy v rámci tzv. protikuřáckého zákona zatím obdržela 15 podnětů týkajících se nedodržování zákazu kouření ve vnitřních prostorách provozoven. Podrobnosti ve zprávě. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek

21.07.2017

Sklenice, do kterých dáváte sušené houby, předehřejte v troubě

Houby rostou a lidé nosí z lesů plné košíky. Hygienická stanice hlavního města Prahy přináší pravidla jak houby skladovat, sušit a zamrazovat, abychom z nich měli co největší užitek a vyhnuli se zdravotním komplikacím. Mgr. Dana Mertová, tisková mluvčí

Celý článek


1 2 3